I. Consultanță

(Analiză de business, cerințe funcționale/ non-funcționale, estimare de timp/ cost, documentație tehnică)

Analiza de business este disciplina care grupează activităţile şi tehnicile utilizate pentru identificarea nevoilor unei client la nivelul activităţilor sale de bază şi pentru determinarea soluţiilor optime pentru rezolvarea problemelor şi a cerinţelor de business. Subestimarea importanţei fazei de analiză, neînţelegerea unei cerinţe, interpretarea sa greşită sau omiterea unui proces de lucru pot să ducă mai devreme sau mai târziu la erori de proiectare/ dezvoltare a aplicației. Noi știm să adresăm întrebările corecte la momentul potrivit, astfel incât timpul şi costurile aferente implementării modificărilor să fie cât mai mici.

Dacă există un lucru de care fiecare proiect de succes are nevoie, este vorba despre o colecție cuprinzătoare de cerințe funcționale si non-funcționale. După ce înțelegem care este problema pe care doriti să o rezolvați, precum si care sunt nevoile si constrângerile dumneavoastră legate de proiect, transpunem totul sub forma cerințelor; cerințele fiecărui proiect trebuie să fie bine gândite înainte, balansate si complet înțelese de toate părțile implicate, dar cel mai important lucru este ca aceste cerințe să nu fie abandonate sau compromise la jumătatea unui proiect. Pe înțelesul tuturor, diferența este că cerințele non-funcționale descriu cum ar trebui să funcționeze o aplicație, pe când cerințele funcționale descriu ce ar trebui aplicația să facă.

Câteva cerințe funcționale tipice includ:
– reguli de business
– corectări, ajustări si anulări de tranzacții
– funcții administrative
– autentificări
– nivele de autorizare
– tracking de audit
– interfețe externe
– cerințe de certificări
– cerințe de raportare
– date istorice
– cerințe legale
– etc.

Câteva cerinte non-functionale tipice sunt:
– performanță – de exemplu: timp de răspuns, timpul de transfer, utilizare, volumetric static
– scalabilitate
– capacitate
– disponibilitate
– fiabilitate
– backup
– mentenanță
– servisabilitate
– securitate
– reglementare
– integritatea datelor
– uzabilitate
– interoperabilitate
– etc.

După scrierea cerințelor, traducem fiecare cerință în parte în task-uri granulare, și, în funcție de numărul de ore de web-design/ dezoltare web, vă oferim o estimare de timp/ cost (orientativă).

La final, asigurăm documentația tehnică fără de care nici un proiect IT nu ar fi complet, în care detaliem toate funcționalitățile lansate în cadrul fiecărei iterații (atât cele orientate către client final, cât si cele din panoul de admnistrare al aplicației).

II. Dezvoltare

(Management de proiect, dezvoltare servicii web, dezvoltare aplicații web, dezvoltare aplicații mobile, testare, refactoring)

Când vine vorba de management de proiect, lucrăm cu metodologia de lucru Agile, livrăm după iterații scurte de 1 – 2 săptămâni de dezvoltare și folosim tool-uri actuale precum Jira sau Kanban.

Dezvoltăm servicii web folosind arhitectură de tip REST pentru API-urile atât de folosite în cadrul aplicațiilor web-based.

Ne ocupăm timpul (cu plăcere) cu web-design, dezvoltare web (realizare website) și dezvoltare aplicații mobile Android si iOS.

Fie că vorbim despre testare manuală, testare automată (folosind tool-uri specializate precum Selenium) sau metologii de lucru bazate pe testare (TDD- Test Driven Development, BDD- Behavior Driven Development, etc.), ne asigurăm de faptul că softul pe care îl livram are cât mai puține buguri cu putință.

În cazul în care doriți să migrați aplicația dumnevoastră de pe un limbaj pe altul (ex: de la PHP la Python), de la o tehnologie mai veche la una mai nouă (ex: de la Python 2.7 la Python 3.6) sau să treceți către un design responsive, ne ocupăm și de refactoring de cod.

III. Mentenanță

(Continuă/ la cerere)

După finalizarea unui proiect, în funcție de dimensiunea proiectului dumneavoastră, putem să vă oferim până la maximum 6 luni de garanție gratuită, garantată prin contract. În această perioadă, ne vom ocupa de fixarea bug-urilor apărute în aplicația web, în legatură directă cu cerințele funcționale și non-funcționale stabilite și agreate inițial, dar nu vom dezvolta funcționalități noi. După perioada de garanție, vă propunem un pachet de mentenanță lunară (mentenanță continuă). Pentru persoanele care nu au mai administrat un website până acum, punem la dispoziție pentru orice proiect o interfață de administrare prietenoasă, ușor de utilizat, iar training-ul initial este gratuit. Serviciul de mentenanță este în special dedicat acestor persoane, care care nu dețin cunoștințe de administrare sau de programare și vine să acopere nevoile punctuale legate de conținutul website-ului sau de problemele apărute ulterior. În cazul în care decideți pentru plata in avans a serviciilor de mentenanță, vă putem acorda următoarele reduceri: 5% pentru plata în avans a 3 luni, 10% pentru plata în avans a 6 luni și 15% pentru plata în avans a 12 luni de mentenanță.

Alternativ, dacă decideți să nu optați pentru un pachet de mentenanță continuă, putem să vă oferim și serviciul de mentenanță la cerere (“on-site”), în care fiecare problemă apărută va fi tratată și tarifată individual, în funcție de numărul de ore necesare de creație (dezvoltare web/ web design).

IV. Search Engine

(Optimization/ marketing)

S.E.O. (Search Engine Optimization) reprezintă pentru orice online business o caracteristică esențială; această optimizare pentru motoarele de căutare nu aduce numai trafic organic pe website, ci și o conversie mai eficientă din vizitatori în clienți pentru business-ul dumnevoastră. Este foarte important ca website-ul să includă o optimizare S.E.O. on page realizată corect: noi includem acest element încă de la bun început în proiect, pentru ca investiția ulterioară în advertising să aducă rezultatele dorite. Serviciile noastre sunt exhaustive, iar soluția pe care o propunem pentru realizarea website-ului include și o interfață de administrare prin care implementăm toate caracteristicile unei optimizări eficiente în paginile website-ului.

Formatarea conținutului, meta-tag-urile, timpul de încărcare al paginilor, claritatea codului sursă (care să fie ușor de parcurs de crawler-ele web), aranjarea în pagină reprezintă doar o parte dintre caracteristicile pe care le implementăm automat în orice website realizat. Ca o opțiune în plus, puteți să adăugați oricând serviciul nostru complet de S.E.M. (search engine marketing), care include Google AdWords, Google Analytics, Facebook Ads, e-mail marketing, etc., iar echipa noastră de specialiști va avea grija ca bugetul de care dispuneți să fie cheltuit cât mai eficient. Sfatul nostru este să alegeți de la bun început o aplicație web care să dispună de optimizare S.E.O., precum și cu design responsive, adaptat indiferent de display-ul device-ului de pe care se accesează conținutul.

Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați.